March 30, 2009

Pengumuman!!!

Hari ini sekalik lg diumumkan pemberian vss kepada 60 lebih staff..Dijangka pemberian vss akan diberi kepada 400 staff..Semua dilakukan bg mengurangkan segala kos company disaat ekonomi yg x stabil wat masa ini..Dijangka keadaan ekonomi yg x stabil ini memakan masa 2 tahun utk pulihkan balik..Semua contract staff memang dh dibuang dgn serta merta...Sekarang ni time review utk permenant staff pulak yg akan diberi vss..Semua ini terpulang kepada juruaudit yg membuat penilaian bg setiap dept..Semua ini berlarutan sehingga bulan 4 setelah mengetahui kpi masing2..Desas desus mengatakan sesiapa yg mendapat BE secara automatik di offer vss.Pelbagai spekulasi telah dibuat oleh setiap individu.Setiap keputusan yg dibuat tidak dapat dijangka.Oleh itu,Kita tunggu jek dgn tindakan selanjutnya nanti.

18 comments:

Anonymous said...

ciyo, aku rasa staff muda2 x kena la. kalau VSS baik dia bg staff yg da tua, sebab produktiviti da merosot. simpan org muda lagi bagus, gaji pun x sebanyak org lama. utk long term, ini lagi menguntungkan. kalau aku, aku simpan org muda. keje pun lg rajin. yg da tua, melanguk je kejenya. da x alert, asik igt famili kat umah je. pastu da tahap bosan dgn keje dia. huahuahua.

relax la. KPI korang mesti ok. manade mods yg dpt BE kan?

-mimau-

LadyNor said...

uhuk uhuk mimau...setiap dept diarahkan atau diwajibkan ade staff yg dapat BE..walaupun staff tu x de silap pape..kijam kan kan..dan yg terbaru skalik desas desus mengatakan bulan 4 ni bila surat kpi dah dapat sapa yg dapat BE seme skalik akan dioffer vss...seram le dengo...tempat kije kamu stabil ke?

Anonymous said...

ciyo, terjejas sikit, tapi alhamdulillah, aku kebetulan dapat tawaran dari 1 syarikat, jdi tengah bulan nanti mula kat sana. ni aku habiskan masa bercuti-cuti je. jd keje yg sekarang ni aku akan freelance saje. buat tambah pendapatan.

jgn risau la. rezeki ada kat mana-mana. lg2 org nk bina masjid, selalunya rezeki dimurahkan.

-mimau-

simplyME ;p said...

wishin U oL ze best 'cessE & pls dun worry too much aiiet! big Luvvv xxxhugzxxx =)

LadyNor said...

Amin mimau..harap2 cam tu le kan..wahhh mesti masyuk kan kije tu..tu yg kamu tuko kije baru tu..bertambah2 rezeki kamu tu eh skang..masih duduk area kt rumah bear ke?

LadyNor said...

Thanks adek santek ..Hopefully le seme nye okay..selagi x dapat surat kpi bulan ni selagi tu x tenang hati..Semua kerisauan jek skang ni..x tau nk describe cam ne kerisauan tu... :*

Anonymous said...

aha.. tapi merancang pindah ke kl. ala boleh la. xde la banyak mana sangat gajinya. tp kerja menarik, jadi tu la terima.

-mimau-

LadyNor said...

Lorhhh nk pindah umah ke kl ke?jauh le ek..tpt kije baru yg offer ni kt kl eh...kalo x pindah jem lak kan...behnhye..kite gak masih kt tpt skang ni...

LadyNor said...

Lorhhh nk pindah umah ke kl ke?jauh le ek..tpt kije baru yg offer ni kt kl eh...kalo x pindah jem lak kan...behnhye..kite gak masih kt tpt skang ni...

kucinsiam said...

Assalamualaikum...

CIYOOoooOOoooOOOoooOOOOooOOOOooo...

hihi...rindu uu dearrr..sobs

hopefully department br,buat u lg hepi...

Take Care yaa pleaseee..
-Darwina-

LadyNor said...

wsalam dear...dapat gak eh mencarik akhirnye...masyeh eh..doakan i berjaya k...take care 2..

zahiera24 said...

ehek...
assalamualaikommmm...
ciyobebehhhhhh....
hikhikhik...
pekabooo??

mardya ramlee said...

hepi besdeiiiii abe ciyo!!!!
moga d murahkan rezki, di cucuri rahmat....cpt tawen....eheh,
~LuvDeeya~

LadyNor said...

Zahiera24 : wsalam..sehat jek skang ni

mardya: maceh eh wish besday..Aminnn

LamYaNun said...

salammmm tuan tanah....

LadyNor said...

bg salam jek ke pengunjung baru ni..kek x de ke bawak ke sini?ahakz

LamYaNun said...

ekeke..sate kajang yg dijanjikan pun haku xdpt lg,nie nak kek lak dier..meh2 2run cni meh..haha

LadyNor said...

satay kajang tunggu hang turun sini le wei Lam...dh mukak cawangan kt shah alam dah..dekat le sikit...save minyak ngan tol.. :p