March 01, 2009

hepi besday abah




16hb merupakan hari lahir abah saya dan pada mase tu la saya kije balik kul 6ptg.Hampir terlupa sbenarnye date besday die time tu..Bila saya sampai opis baru la teringat terus kol adik saya yg bongsu bertanyekan sama ada die dh wish ke belom..die pon x teringat jugak..so lepas tu br la die kol wish kt abah saya.Sbenarnye terasa letih jugak pada ari tu.tp bile kenangkan ari tu besday abah terus saya kol tunang saya yg tgh bekerja jugak plan ajak gi celebrate makan2 1 pemeli pas abis kerja..so lepas tunang saya abis kerja terus die dtg rumah tukar baju seme then kitaorg terus gi menuju tempat makan yg abah saya cakap sedap.Tp malangnye sampai jek kt kedai tu kedai tu tutup la pulak..so kitaorg x tau nk gi makan kt ne.coz abah saya banyak mende x leh makan..lg satu die lebih suke makan nasik2.mknan western die x puas sgt..hampir sejam lebih la kitaorg pusing2 carik kedai makan..last2 dah x larat sgt kitaorg gi makan kt william jek...situ kebanyakan mknan western..rasenye mukan selera tekak abah saya..tp dah lewat so makan jek le kt situ..sampai jek kt william abah saya tanye ikan ape yg ade?tokey tu kata ada salmon ade sardin ngan ikan ape ntah..cam die pelik la..so tokey tu kata mknan tomyam2 ni dh slalu sgt..try le mkn yg len sikit kt sini..last2 abah oder ikan ape ntah masak sambal n nasik putih..mak saya oder nasik goreng ketam...saya memang kenyang lg..so minum jek..tunang saya oder cheese nan.pas abis makan kitaorg balik..tp memang nampak le muke abah saya cam x puas jek mkn kt situ..nk wat cam ne kan time tu kitaorg kije..sok nk kije lg..memang keletihan la kalo nk gi carik kedai makan yg jauh2 ni..tp memang sbenarnye nk bg abah saya hepi coz anak die tingat besday n nk celebrate besday die.next time saya bawak abah gi kedai yg abah suke tu eh.abah pon paham skang anak die x dapat nk beli pezen pape tok die skang ni..maklumla keadaan ekonomi anak die x stabil..but i promise to buy something special to him when ekonomi anak abah ni dh stabil..saya memang sentiasa nk pastikan abah n mak saya sentiasa hepi walaupun saya terpaksa berkorban...thanks abah n mak .i love both of u so much..doakan anak abah n mak ni berjaya eh..




1 comment:

simply hannah said...

Happy Belated B'day Uncle..May Allah bless U with the best of health & wealth owez..Amen!
& & & for 'cessE..wishin U every success & prosperity in Ur life endeavour..Amen! big luvvv xxxhugzxxx =)