February 08, 2009

Akhirnya berjaya jugak create blog

Assalamualaikum...setelah sekian lama nengok rakan2 menulis blog akhirnya ade gak mase haku nk wat blog ni..blog ni cam diary la jugak kirenye..kt sini seme aktiviti harian leh diceritakan.Haku x pandai mengarang sgt sbenarnye..men blasah jek if wat ayat pape..janji org leh paham sudah..sambil2 tu boleh gak letak gambar segala aktiviti seharian..so boleh la share ngan rakan2.Disebabkan ni post pertama haku sampai sini jek le dulu..bagi haku mase kumpulkan segala aktiviti n gambo2 lam koleksi utk dipostkan kt sini...baru leh ngarang banyak sikit...

36 comments:

Anonymous said...

test

Aku Lelaki Dalam Gambar Itu said...

Akhirnya...

haa cepat laa tukar URL tu..

hahak

simply hannah said...

yeayyy!!! finally..I can scribble in here..hahaha oh! btw congratez 'cessE & happy blabbering, whinning & anything related to 'em..lolz (juz kidding - happy blogging!) big luv xxxhugzxxx =)

LadyNor said...

ekeke finally...thanks for the comment..x abis blajo lg ni..tunjuk ajar ku lg eh adek santek... :)

LadyNor said...

dah jumpe nk tuko url wat pe lg..kang x reti nk kene tanye gak..pastu nk kene bg tau url gak..bek x yah tuko..huh

AZREEZA said...

tahniahhhh ciyooooo.....hehehe....agak2 boleh ke lepak sini ni huhu...

LadyNor said...

ehekz azreeza nk wat cam umah sendrik pon muleh..jemput2 masuk... :)

AZREEZA said...

macehh ciyo hekkk.....terharu ni...sobbbsss....kekekeke...
Btw.....epi enibeseri.....moga apa yg dirancang dimakbulkan Allah....Sabo bnyk2 k....Amin...

LadyNor said...

Amin...masyeh azreeza sudi wish tok kita...ekeke terharu sampai sedih ke tu

kakMayee said...

Aku Lelaki Dalam Gambar Itu..aah,akak pun nak tahu gak nape kena tukar URL lak..ekeke..

epa..siapa ALDGI ni dik..ekeke.. ;-)

adeh..i feel a bit bored tonite..tu yang merapu tu..sori eh adik2..

LadyNor said...

ekekek lelaki di dalam gambar tu saje jek tulis cam tu...hehe sape yg ALDGI tu kak?x paham neh

kakMayee said...

ekekek..ALDGI tu nama pendek untuk Aku Lelaki n ... tu lah..ekekek

buat2 x paham lak epa ni..mentang2 kite cakap pasal mumu dia..ekekek

LadyNor said...

ekeke kak siyes x tau...blurr kijap..

kakMayee said...

eh..siyes ke epa x tahu apa ALDGI tu..singkatan untuk Dia Lelaki Dalam Gambar Itulah..ekeke..ooosh..kuat betul penangan mumu ni ye..terus buat epa blur kijap..ekekek.. ;)

gurau2 ye dik..take care..mish u..

LadyNor said...

ekeke siyes le kak...leh lak kan blurr skang ni..kite banyak pikir mende len kot..akak sehat ke tu?

kakMayee said...

ekeke..epa tengah fikir apa tu sampai blur..akak sehat macam sehat akak lah dik..ekeke..epa..Syukur Alhamdullilah kan dik kita masih bernyawa..masih boleh mengejar impian dan cita2 kitakan..mempunyai keluarga yang sayang kita..you have mumu who loves you..dugaan2 hidup ni biasalah dik..ALLAH nak kita senantiasa mengingati DIA..apa yang kita buat pun Demi ALLAH..yakinlah kepadaNYA..InsyaALLAH,kita akan beroleh kejayaan dan kebahagian didunia dan akhirat..amin.. epa,dont worry,be happy k.. :)

LadyNor said...

Aminnn kak..muge2 semenye berjalan ngan lancar..kite skang ni x sehat sgt kak..dh nk dekat seminggu kite mc..thats why kite jarang on9 coz x leh ngadap pc..kejap2 jek kite mukak tenet ni...skarang ni kite tgh wat persiapan sikit2 tok mejelis..tu yg banyak berpikir tu... :)

kakMayee said...

sian epa..sakit mata ek..makan pun kena pantang dik,jangan makan benda2 gatal mcm udang etc..oo..banyak pikir pasal persiapan ke..slow2 dik..dont stress..enjoy the experience..once in a life time..ekeke.. :)

p/s meh nak tolong apa yang patut..ekeke..rajin2 makan ubat ye dik..tc

LadyNor said...

tu le kak..pedih jek rase mate ni..dh le mampu mukak half jek mate ni...sampai kene gi specialist kite td ni...adehhh..a ah kak tgh wat persiapan carik design n tema kaler seme..ni skang tgn mencarik date yg leh booking dewan..

p/s : ekeke kak meh meh tolong kite wat munge telor meh.. :)

kakMayee said...

dik..cuba tukar makan bubur dengan ikan bilis goreng pulak..nanti akak buatkan sup sayur ikan bilis pekat2 nak tak..ekeke..tukar2 menu dik..jangan makan ayam lagi..doktor tak bagi antibiotik ke dik?

p/s tunggu sampai sembuh dulu baru buat bunga telur tu..kang salah letak jadi bunga lain pulak..ekeke..meh2 bagi akak tolong buat bunga telur tu..epa pegilah rest k..ekeke.. :)

LadyNor said...

ekeke kak..ikan bilis pon gatai kak..kite leh makan ikan yg x gatai..tu yg mkn bubur nasi kusung..cm ne le nk sedap kan..if mkn ngan ikan bilis goreng beh le gak...memang peberet kite..dh rase cam org lam pantang lak kene makan yg x gatai jek..

p/s: hehe kak skang banyak duduk lam bilik jek..mata x leh kene cahaya

kakMayee said...

ekeke..kalau nak cepat baik kenalah berpantang dik..kirenye prektis2lah..ekeke..lagi satu ikan tak gatal ialah ikan parang..tapi banyak tulanglah,masak pindang..nyummy..
sian akak kat epa ni..kalau dekat dah hulur dah kat epa lauk masak pindang semangkuk..nak cita banyak2 dengan epa pun sian epa nak balas..tunggu epa baik dululah..nanti kita cita lagi k..ubat jangan lupa makan n sapu k..moga cepat baik dik..amin.. :)

p/s tapi kalau epa rasa boring n nak cite,akak ok je.. yr mumu sihat dik?dia tak sakit mata gak ke..mesti tak boleh jumpa epa lagi ni..ekeke.. ;)tc

LadyNor said...

tu le pasal kak..abis seme x leh makan..kalo bau mknan yg beh beh terliur jek rase...ikan banyak tulang ni kite kureng sikit kak..takot tercekik tulang..masyeh kak..kite sentiasa jek mkn ubat..nk baik cepat nye pasal..

p/s: mumu sehat jek kak..die jumpe kite pon baru 2 kali takot berjangkit...akak take care eh

kakMayee said...

dik..dah sehat ke?..

LadyNor said...

kite dh okay sikit kak..br start kije ari ni..bengkak2 dh x de..cume mate still merah lg la..tp dtg jek kije coz x mo mc lelame...

kakMayee said...

Alhamdullilah dah sehat sikit ye..ubat makan n sapu lagi ye dik sehingga baik betul..take good care of yourself k..be epy at work..take things easy..ceria2 selalu..luvs u dik.. :)

kakMayee said...

epa..ada terima bungkusan kecil dari akak tak?harap2 tak cairlah..adeh..
epa..mata dah betul2 baik ke?jaga diri n b epy ye.. :)

LadyNor said...

kak mayee x okay lg mate kite ni..jd balik bengkak kt mata ni..tu yg x on9..letih sgt..ubat kite slalu makan dah...eh bungkusan ape tu kak?x de pon sape2 cakap..kite dh start masuk sip next week..bulan may kite kije kt cyberjaya..bulan jun br kt bkt jalil...

kakMayee said...

adeh..dah setengah jam n tiga kali tulis dah..internet buat hal lah dik..kemudian benti dulu dengar hubby tengah nyanyi lagu kami..tunggu sampai dia habis nyanyi baru sambung..pastu x boleh send pulak..internet buat hal..hilang semuanye....selagi hidup belum berakhir..kau ku cintai..ekekek..our fav song..
ok2 ..dah hilang tension dah..sory dik..
epa..tak baik lagi ye..siannye..sakit mata ni viruslah dik..kalau dah dua minggu tak baik jugak..pegi jumpa doktor pakar tu balik dik..nanti takut kena selaput mata pulak..sabar banyak2 eh dik..redha je..sentiasa ingat ALLAH..
epa..hari selasa tu akak post laju a small box of chocolates,n u are supposed to receive it on wednesday..akak gune nama chireo@epa,sms chat...bukit jalil..tak dapat eh..alaaa..frustnye akak kalau epa tak dapat..chocolates tu hubby akak beli kat munich tu..sedap sangat..cuba epa tanya mumu or nila,mumu keje hari rabu tukan..epa majuk ngan mumu ye..ekeke..

kakmayee said...

oh bulan ni dah keje sip ye dik..kalau akak tahu epa tak dapat cokelat tu..akak pegi antarkan semalam..x pelah..next time ye dik.. :)
epa..kalau boleh jangan dekat2 sangat ngan your cats masa sakit mate ni k..nanti kalau dah 2 minggu x baik2 jugak..jumpa specialist tu balek ye..tc

LadyNor said...

ekeke kak mayee..mane de majuk kak..die pon mc kak sakit mate gak..jangkit dr kite..hehe ari ni kite kije kt tpt mod kak..kite br dapat box coklat akak bg tu..masyeh eh kak..memang sedap coklat tu...alhamdulillah kak mate kite dh semakin baek dah kak..

LadyNor said...

kak mayee kite dapat dah coklat tu kak..dapat gak merasa coklat akak kirim tu...start selasa ni kite kije sip kak..kite sip malam..sebulan kite kt cyberjaya..

kakmayee said...

oh epa dah dapat cokelat tu ye..alhamdullilah akak frust kalau epa x dapat..ekeke..sedap tak?akak ni memang crazy over cokelat..nyummy kan dik..
eh..epa keje ari ni ye..alaaa..sorry ye akak x boleh nak cet kat @15 lah..dah baik betul ye..alhamdullilah..epa jaga kesihatan ye..eat well..jangan kurus lagi dah..cuma bagi seksi je sikit badan tu..bagi mantop sikit lagi..u know what i mean..ekeke..bile majlis ye dik..boleh gak tolong2 nanti kalau ada rezeki..ekeke..

kakMayee said...

oh..mumu dah jangkit sakit mate ye..sehati sejiwa betul..ekeke..epa..semalam akak called adik akak kat pcfe tu dia kata diaorang belum panggil lagi interview..tengah revise lagi aplication..doa2lah dik..kalau ada rezeki tu tak kemanakan..epa keje sip macam dulu lah ye..kat cjkan..epa..sip berapa..semua sip sama masa keje kat evey deptkan?..sama sip dengan mumu ke?take care yrself dik..pesan kat yr mumu,makan kena pantang..ekeke..epy working ye..bye dik

LadyNor said...

ekeke kakmayee...x lame lg jek..tgh prepare sikit2 dah ni..sedap coklat tu kak..masyeh eh...kite alhamdulillah dah okay dah mate ni..mumu jek yg skang x okay..die mc skang ni..a ah sip same jek..7 sampai 7 gak..kite sip 2..mumu sip 1..cuti sesama la..kt dept baru ni sebulan cj sebulan aabc..die rotate cam tu..eheh kite nk kuwus cam fazura kak..baru kai baju kawen nampak selim jek.. :)

kakMayee said...

hehe dik..i am so heppy for u..ekeke..enjoy yrself,jangan stress2 k..aah..sedapkan cokelat tu..sukahati akak epa pun dapat rasanya..keje elok2 ye..take things easy..be epy..tapi,janganlah kurus lagi dik..tu pun dah macam retis dah..kurus sangat x cantik lah dik..ekekek..akak doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar,epa dan pesal dilimpahi rezeki dan kebahagian menuju ke alam rumahtangga yang berkekalan..amin..bye dik..tc